Teknoloji Haber

Google Meet Nedir – Şirketler İçin Video Konferans Uygulaması

Teknoloji devi Google, arama motoru ile giriş yaptığı dijital dünyada yeni uygulamalar geliştirerek kullanıcılara hizmet vermeye devam ediyor. İş dünyasına ciddi yatırımlarda bulunan Google, bünyesinde yer alan binlerce hatta onbinlerce yazılımcı ile sürekli olarak kullanıcılara destek veriyor. Yalnızca işletmelerin ve iş adamlarının kullanımı için tasarlanan G Suite platformu da günbegün yeniliklere ev sahipliği yapıyor. G Suite’nin en çok kullanılan uygulamalarından bir tanesi ise video konferans uygulaması Google Meet oluyor. COVID-19 salgın hastalığının dünya genelinde etkili olması ile birlikte işyerleri de evden çalışma modeline geçiş yapıyor. Bu tarz uygulamalara ihtiyaç duyan kişiler ise Google’da sektörün en iyi seçeneklerden bir tanesi olan Google Meet nedir sorusunu aratıyor.

Tüm dünyada 4 milyondan fazla vakanın ve 280 binden fazla vefatın gerçekleştiği COVID-19 salgın hastalığı her geçen gün hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Yaşlı, genç demeden yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan hastalıkta 5. Aya gelinse de hala bir çözüm bulunabilmiş değil. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkeyi derinden etkileyen hastalığın etkileri ülkemizde de açıkça görülebiliyor. Bugün itibariyle 139 bin vakanın bulunduğu ülkemizde 4000’e yakın vefat gerçekleşse de 92 binden fazla insanın iyileştiği görülüyor. Her akşam ülkemiz için açıklanan tablo günden güne daha iyiye gitse de henüz bir tedavinin bulunamamış olması insanları korkutuyor.

Google Meet nedir

Kurumsal Şirketler Video Konferans Uygulamalarına Yöneliyor

Bu salgın hastalıktan etkilenen tarafların başında ise kâr amacı güden şirketler bulunuyor. Bulaşıcı hastalık olması nedeniyle insanların diğer kişilerle yakın temasta bulunmadığı bu süreçte yüzlerce kişinin aynı ofiste çalışması da mümkün olmuyor. Faaliyetlerine ara vermek istemeyen şirketler ise çalışanlarının işlerine evden devam etmesini talep ediyor. Hal böyle olunca her sabah yapılan toplantıların, durum değerlendirmelerinin ve planlamaların da dijitale taşınması gerekiyor.

Şirketler bu noktada ilk olarak Zoom gibi popüler video konferans uygulamalarına başvursalar da ortaya çıkan güvenlik açıkları doğru uygulama hangisi sorusunun akıllara gelmesine neden oluyor. Bu noktada kullanıcılar doğru çözümü ararken görüntü kalitesi, toplam katılan kişi sayısı ve en önemlisi güvenlik gibi konuların cevaplarını araştırıyor. Aynı anda yüzlerce kişinin katılacağı canlı yayınlar için YouTube, Twitch gibi platformlarda canlı yayın açmak tercih edilse de kurumsal şirketlerin kendi içerisinde yapacakları toplantılar için Google Meet gibi çözümler daha cazip olabiliyor.

Google Meet nedir

Google Meet Nedir ?

Google Meet Nedir ne işe yarar ? İş dünyasının yeni video konferans uygulaması olarak nitelendirilen ve 2017 yılında kullanıcıların hizmetine sunulan Google Meet, geçtiğimiz yılın Aralık ayında ortaya çıkan COVID-19 salgını ile birlikte yeniden gündeme geliyor. Google’ın işletmelere ve iş adamlarına özel platformu G Suite için geliştirilen video konferans uygulaması Google Hangouts altyapısını kullanıyor.

Google Meet uygulamasında aynı anda bağlanabilen kullanıcı sayısı Hangouts’un aksine 10 yerine 30 olarak belirlenmişken üretkenlik tarafındaki endişeleri en aza indirmek adına toplantılara tek tık ile katılma imkânı sunulması da oldukça güzel bir özellik olarak dikkat çekiyor. HD çözünürlükte toplantılar gerçekleştirebileceğiniz uygulamada Gmail ve Takvim uygulamalarının senkronize çalışabilmesi de sağlanıyor.

Toplantı esnasında kullanıcıların en çok şikâyet ettiği konulardan bir tanesi olan ses sorunları da Google Meet ile giderilmiş görünüyor. Kullanıcılara daha iyi ses deneyimi sunmak adına Lime Audio ile ortak çalışan Google, video konferans alanında rakipleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Google Meet’i kullanmak isteyen kişiler masaüstü cihazlarından meet.google.com adresinde giderek uygulamaya giriş yapabilecekleri gibi Android ve iOS platformlarında mobil uygulamayı da tercih edebiliyorlar. Google Meet Nedir sizlere anlatmya çalıştık.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu